top of page

LØYPEN

Strekningen til Randabergfjellet opp fra Tungenes fyr er en løype for folk flest. Det er en tøff løype, som de fleste likevel kan klare å gjennomføre. Starten går mellom kafeen og fyrvokterboligen på Jærens nordspiss. Tungenes fyr er uansett vær og vind verdt et besøk. Det er sjeldent vindstille og i kombinasjon med sjø og berg er det en perfekt plass for å starte et løp.

rute randabergfjellet opp.jpg
Løypebeskrivelse: Tekst

Fra starten av er det ca. 100 meter grusvei før løypa går videre på asfalt og sykkelsti. Herfra er det en liten helling oppover til du passerer Randaberg Golfklubb. Fra golfklubben går det en flott sykkelsti helt til det nærmer seg 3km og siste innspurt opp til toppen av Randabergfjellet. Dette er løypens raskeste strekning, og dersom det blåser fra nord/nordvest får man god medvind på dette strekket.

Når du nærmer deg fjellet, og har Sandestranden på høyre hånd, tar løypa av til venstre. Herfra er det motbakke hele veien til mål. Løypa går rundt Randaberggeilen til du er framme ved det siste strekket opp til Randabergfjellet. Først går det litt slakt oppover, før de siste meget bratte og krevende 200 meterne opp selveste «Hoka Bakken». Dette er et eget segment hvor løpere som har noe krutt igjen i beina kan gå for sprtrisen "Raskeste opp Hoka Bakken".

Når du passerer porten til Randabergfjellet er målstreken nådd, rett ved Friluftslivets hus.  Da har du løpt ca. 3,35 km og kommet til ett av Randabergs høyeste punkt. Det er flere gode muligheter for publikum å heie langs løypen, eller man kan oppleve det hele på fjellet. Herfra er det god utsikt mot sykkelstien, der deltakerne kommer løpende. Dette kan rett og slett bli en helt magisk opplevelse for store og små. Og selvsagt venter det en medalje til alle som fullfører ved målgang!

profil randabergfjellet opp.jpg
Løypebeskrivelse: Tekst
Løypemålingssertifikat-Randabergfjellet Opp-3347m-2023.png
Løypebeskrivelse: Bilde
bottom of page